Welk rijbewijs heb ik nodig voor een motorscooter met 3 wielen?

Een driewielige motorscooter heeft 2 voorwielen en 1 achterwiel. De driewielige motorscooter lijkt op een scooter, maar mag door de motorinhoud op de snelweg rijden. Sinds 19 januari 2013 hebben bestuurders van een driewielige motorscooter een rijbewijs A (motorrijbewijs) nodig.

Nieuw rijbewijs driewielige motorscooter

Door de invoering van de derde Europese rijbewijsrichtlijn gelden er nieuwe regels voor het rijbewijs voor driewielige motorscooters. Alle gemotoriseerde driewielers vallen sinds 19 januari 2013 in rijbewijscategorie A. Vóór 19 januari 2013 bepaalden de technische specificaties van het voertuig welk rijbewijs (A of B) u nodig had. Heeft u een rijbewijs B dat is afgegeven voordat de nieuwe regels zijn ingegaan? Dan gelden voor u de oude regels. U heeft dan geen motorrijbewijs nodig, maar mag met uw autorijbewijs een gemotoriseerde driewieler besturen.

File rijden met driewielige motorscooter

Voor bestuurders van een motorscooter als de Piaggio MP3 is het, net als voor motorrijders, niet verboden om in een file tussen de auto’s door te rijden. Het motorplatform heeft wel spelregels opgesteld, de zogenoemde filegedragscode.

 

Bestel hem hier!